e-liquid Υγρό αναπλήρωσης Από τι αποτελείται
0
Υγρό αναπλήρωσης (e-liquid)

(e-liquid) Από τι αποτελείται Το Υγρό αναπλήρωσης
Αυτή είναι μια ερώτηση για την οποία πολλοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν μπερδευτεί.

Από καλοπροαίρετους ατμιστές που λένε «Είναι απλώς υδρατμοί» (δεν είναι) μέχρι φανατικοί του ελέγχου του καπνού που φωνάζουν «Δεν ξέρουμε τι υπάρχει» (το κάνουμε), παραπληροφόρηση και περίεργες πεποιθήσεις για το Υγρό αναπλήρωσης είναι όλα πάνω από τον τόπο.

Ευτυχώς, δεν υπάρχει πραγματικό μυστήριο για το πώς φτιάχνεται το Υγρό αναπλήρωσης ή τι μπαίνει σε αυτόν.

Στην πραγματικότητα, τα συστατικά συνήθως αναφέρονται όλα στην ετικέτα.

Αυτός είναι ο νόμος στην ΕΕ και σύντομα θα είναι στις ΗΠΑ, αλλά αξιόπιστοι κατασκευαστές Υγρών το κάνουν εδώ και χρόνια ούτως ή άλλως.

Είναι λοιπόν εύκολο να μάθετε τι υπάρχει στο e-juice σας, αλλά είναι πραγματικά πολύ ενημερωτικό;

Τα περισσότερα από αυτά είναι χημικές ονομασίες, οι οποίες μπορεί να κοιτάξει τον εκφοβισμό – και επίσης δεν λένε πολλά για το τι πραγματικά οι ουσίες είναι.

(e-liquid) Υγρό αναπλήρωσης

Αυτό διευκολύνει τους ανθρώπους να δημιουργούν ιστορίες τρόμου, όπως το “E-liquid περιέχει αντιψυκτικό” (δεν το κάνει!)

Τα περισσότερα Υγρά αναπλήρωσης έχουν τέσσερα κύρια συστατικά. υπάρχει κάποια παραλλαγή, αλλά όχι πολύ. Εάν γνωρίζετε τα βασικά, θα μπορείτε να εντοπίσετε τυχόν διαφορές γρήγορα.

Φυτική γλυκερίνη

Το υγρό που έχει σχεδιαστεί για σύγχρονους ψεκαστήρες είναι κυρίως φυτική γλυκερίνη ή VG – αυτό μπορεί να είναι έως και 80% κατ ‘όγκο.

Αν θέλετε να μάθετε πώς τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν μετατραπεί από την παραγωγή ενός μικρού σκουπίσματος λεπτού ατμού στο να ξεφουσκώσουν τεράστια λευκά λοφάκια, αυτός είναι ο λόγος.

Η γλυκερίνη είναι μια φυσική ουσία που μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία από τα περισσότερα είδη λίπους.

Η γλυκερίνη που χρησιμοποιείται στο ηλεκτρονικό υγρό προέρχεται από φυτικά έλαια, γι ‘αυτό ονομάζεται VG, αλλά δεν κάνει πραγματικά μεγάλη διαφορά.

Ένα σημαντικό σημείο είναι ότι αν και είναι επεξεργασμένο από λάδια, δεν είναι λάδι. Στην πραγματικότητα είναι ένα αλκοόλ, το οποίο καθιστά ασφαλή την εισπνοή.

Το VG είναι ένα μη τοξικό άχρωμο υγρό χωρίς μυρωδιά, αλλά γλυκιά γεύση.

Είναι πολύ παχύ και παχύρρευστο, πράγμα που σημαίνει ότι τα υγρά υψηλής περιεκτικότητας σε VG δεν λειτουργούν καλά σε παλαιότερους ψεκαστήρες και μικρούς καθαριστές-είναι πολύ παχύ για να φυτιστούν καλά.

Ορισμένα υγρά χρησιμοποιούν υδατική γλυκερίνη για να το λύσουν αυτό, βασικά μόνο VG με λίγο νερό.

Πολλά κοινά προϊόντα περιέχουν VG. Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων ως γλυκαντικό και προστίθεται επίσης σε ορισμένα τρόφιμα για να διατηρούνται υγρά.

Πολλά φάρμακα το περιέχουν επίσης. Οι επιστήμονες το μελετούν εδώ και χρόνια και ποτέ δεν συνδέονται με προβλήματα υγείας.

Υγρά με πολλή VG παράγουν πολλούς πυκνούς ατμούς, αλλά όχι πολύ χτύπημα στο λαιμό.

Προπυλενογλυκόλη

Τα περισσότερα από αυτά που δεν είναι VG στο υγρό σας είναι πιθανώς προπυλενογλυκόλη ή PG. Ορισμένα υγρά περιέχουν περισσότερο PG από VG. Αυτά λειτουργούν καλύτερα σε καθαριστές και παλαιότερους ψεκαστήρες, επειδή είναι λιγότερο ιξώδεις.

Το PG είναι αλκοόλ, όπως το VG, και είναι επίσης σχεδόν άοσμο. Έχει αμυδρή γλυκιά γεύση, αν και δεν αρκεί για να χρησιμοποιηθεί ως γλυκαντικό. Ωστόσο, προστίθεται σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα προϊόντα για να τα διατηρήσει υγρά.

(e-liquid) Υγρό αναπλήρωσης

Μια άλλη χρήση για το PG είναι το αντιψυκτικό και είναι εξαιτίας αυτού που σε ορισμένους αρέσει να ισχυρίζονται ότι το Υγρό αναπλήρωσης περιέχει αντιψυκτικό.

Στην πραγματικότητα αυτό είναι εντελώς ανέντιμο. Το PG είναι μόνο ένα συστατικό στο αντιψυκτικό και είναι στην πραγματικότητα εκεί επειδή είναι μη τοξικό.

Το αντιψυκτικό με βάση το PG είναι λιγότερο επιβλαβές για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα. Αξίζει να επισημανθεί ότι το νερό είναι επίσης συστατικό στο αντιψυκτικό.

επειδή κάτι χρησιμοποιείται σε ένα προϊόν που έχει τη φήμη ότι είναι δηλητηριώδες, δεν λέει τίποτα για το πόσο επιβλαβής είναι αυτή η ουσία.

Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν κάποια δευτερεύοντα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το PG.

Έχει μελετηθεί από τη δεκαετία του 1940 και έχει ταξινομηθεί ως γενικά ασφαλές.

κατάποση ή εισπνοή δεν θα σας βλάψει. Ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων είναι ευαίσθητο σε αυτό, ωστόσο, οπότε αν το υγρό με υψηλή περιεκτικότητα σε PG σας κάνει να αισθάνεστε αδιαθεσία, μεταβείτε σε ένα με περισσότερο VG.

Το PG παράγει λιγότερο ορατούς ατμούς από το VG, επομένως δεν είναι δημοφιλές για κυνηγούς cloud, αλλά τους αρέσει σε άτομα που θέλουν να είναι διακριτικοί.

Φέρει επίσης γεύσεις καλύτερα και δίνει περισσότερη χτύπημα στο λαιμό.

Αρωματικές ουσίες

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το άτμισμα είναι η μεγάλη ποικιλία από χυμούς με νόστιμη γεύση και όλα αυτά οφείλονται στα αρώματα.

Το υγρό δεν έχει ιδιαίτερη γεύση από μόνο του, επομένως αρωματίζεται με πρόσθετα τροφίμων.

Εάν υπάρχουν ανησυχίες για την υγεία σχετικά με το άτμισμα, αυτό οφείλεται κυρίως στα αρωματικά.

Υπάρχουν ορισμένα συστατικά που είναι ασφαλή για κατανάλωση αλλά όχι για εισπνοή – διακετύλιο, για παράδειγμα.

Ωστόσο, η βιομηχανία έχει κάνει καλά στην εξάλειψη των πρόσθετων για τα οποία υπάρχουν ανησυχίες.

Μην χρησιμοποιείτε αρωματικές ουσίες τροφίμων από το σούπερ μάρκετ. μερικά από αυτά περιέχουν έλαια, τα οποία είναι επιβλαβή εάν εισπνευστούν.

Ακολουθήστε τις γεύσεις των κατασκευαστών ατμών, επειδή αυτές έχουν επιλεγεί για μέγιστη ασφάλεια εισπνοής.

Νικοτίνη

Τέλος, τα περισσότερα υγρά περιέχουν νικοτίνη. Αυτό είναι που κάνει το άτμισμα τόσο αποτελεσματικό υποκατάστατο του καπνίσματος.

μπορείτε να ικανοποιήσετε τη λαχτάρα σας για νικοτίνη χωρίς να χρειαστεί να βάλετε φωτιά στα φύλλα του καπνού.

Η νικοτίνη δίνει επίσης ένα καλό χτύπημα στο λαιμό, οπότε αν αυτό είναι σημαντικό για εσάς δοκιμάστε υγρά υψηλότερης νικοτίνης.

Παρόλο που γίνεται πολύ κακή δημοσιότητα, η νικοτίνη είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ ασφαλές φάρμακο:

Είναι ο καπνός από τα τσιγάρα που προκαλεί κακό, όχι η νικοτίνη. Είναι τοξικό σε υψηλές τιμές, αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δηλητηριαστείτε με το άτμισμα.

Πολύ πριν φτάσετε σε ένα επικίνδυνο επίπεδο θα σας κάνει να αισθανθείτε ελαφρώς ναυτία και στη συνέχεια θα σας προκαλέσει πονοκέφαλο.

Οι βαπόρες (και οι καπνιστές) είναι πολύ καλοί στο να παίρνουν όση νικοτίνη χρειάζονται και όχι περισσότερο.

Είναι συνήθως καλύτερο να αποφεύγετε τα ηλεκτρονικά υγρά που περιέχουν οτιδήποτε εκτός από αυτά τα τέσσερα συστατικά.

Βιταμίνες, χρωστικές ουσίες, συμπληρώματα όπως η καφεΐνη – αυτά δεν κάνουν τίποτα για την ποιότητα του σπιτιού σας και σε αντίθεση με τα αρωματικά δεν έχουν επιλεγεί για ασφάλεια εισπνοής.

Αλλά αν τηρήσετε τα συστατικά που αναφέρονται εδώ, μπορείτε να περιμένετε μια χαμηλού κινδύνου και απολαυστική εμπειρία ατμίσματος.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

TOP

X