0

Η βιομηχανία κρασιού στις ΗΠΑ πρόσφατα ανέβηκε λόγω των νέων κανονισμών PMTA που επιβλήθηκαν από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων

βάσει του νόμου για τον έλεγχο του καπνού του 2009.

Στις αρχές του 2020, υπήρχαν φόβοι για την εξαφάνιση των αγαπημένων εμπορικών σημάτων vape από την αμερικανική αγορά λόγω της

«απαγόρευσης γεύσης» και του συνεχιζόμενου πολέμου κατά του ατμού. Όχι μόνο θεωρείται ως απειλή για τη βιομηχανία των κρασιού, αλλά και για τους ίδιους τους ατμιστές.

Αλλά πρέπει να διαχωρίσουμε το γεγονός από τη φαντασία όταν πρόκειται για κανονισμούς για την εφαρμογή προϊόντων καπνού πριν από την αγορά

και να ενημερωθούμε αντί για υστερικούς. Παρά τους φόβους, αυτός δεν είναι ο θάνατος του ατμού στην Αμερική.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PMTA;


Το PMTA, ή Premarket Tobacco Product Application, είναι κάτι που όλοι οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών τσιγάρων πρέπει να υποβάλουν στο FDA για να συνεχίσουν να πωλούν προϊόντα ατμών.

Απαιτεί από τις εταιρείες να παρέχουν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή και κατάλληλα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ήταν στα έργα από την κυβέρνηση Ομπάμα. Οι σύμβουλοι του τότε Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ανησυχούσαν για την ταχεία εφαρμογή των

νέων κανονισμών για τον καπνό, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή για την ανερχόμενη βιομηχανία κρασιού.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε μιλήσει κατά των ατμών και των δικαιωμάτων

των χρηστών νικοτίνης κατά τη διάρκεια της περσινής «επιδημίας» της πνευμονικής νόσου που σχετίζεται με τον ατμό.

Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, η διοίκησή του έχει παρατείνει την προθεσμία για το PMTA για όσο το δυνατόν περισσότερο για τα τρέχοντα προϊόντα που διανέμονται.

Τα νέα προϊόντα πρέπει να καταχωρηθούν και να εγκριθούν για κάθε στοιχείο μάρκετινγκ που ενδέχεται να υποστούν.

Αυτό περιλαμβάνει προσαρμογές στη συσκευασία, τις διαδικασίες κατασκευής, το σχεδιασμό προϊόντων και ούτω καθεξής.

Το FDA έχει επίσης το δικαίωμα να επιβάλει διακριτική ευχέρεια,

επιτρέποντάς τους να αναβάλουν τις απαιτήσεις PMTA για προϊόντα που είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά από τις 8 Αυγούστου 2016.

Αυτή η συστηματική ημερομηνία πατρότητας δεν διασφαλίζει τη νομιμότητα των εν λόγω προϊόντων καθώς η εισαγωγή νέων προϊόντων θα εξακολουθεί να απαιτεί έγκριση PMTA.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ PMTA


Η προετοιμασία για την εφαρμογή προϊόντων καπνού στην αγορά, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες νομικές εγγραφές, περιλαμβάνει τη σύνταξη των απαραίτητων εγγράφων.

Το ίδιο το PMTA περιλαμβάνει πλήρεις αναφορές όλων των δημοσιευμένων πληροφοριών που δείχνουν τους πραγματικούς κινδύνους για την υγεία των προϊόντων καπνού

Το FDA συνιστά μια δομημένη μορφή συνοδευτικής επιστολής και

διοικητικών πληροφοριών, πίνακα περιεχομένων, περιλήψεις, περιγραφή και κατασκευή προϊόντων, μη κλινικές πληροφορίες,

κλινικές πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο του προϊόντος στην ατομική υγεία και την υγεία του πληθυσμού και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Μπορείτε να υποβάλετε το PMTA σας μέσω διαδικτύου μέσω της πύλης FDA’s Center for Tobacco Products (CTA) ή μέσω ταχυδρομείου στο Κέντρο ελέγχου εγγράφων του CTP.

Τροπολογίες μπορούν να υποβληθούν επίσης μέσω αυτών των ίδιων διαδικασιών. Η διαδικασία επανεξέτασης περιλαμβάνει μια εθελοντική συνάντηση πριν

από την υποβολή για αρχικό έλεγχο, επανεξέταση αποδοχής για την επαλήθευση της καταλληλότητας του προϊόντος,

υποβολή επανεξέτασης για προκαταρκτική επιστημονική αναθεώρηση, ουσιαστική αναθεώρηση για την αξιολόγηση των επιστημονικών

πληροφοριών στην αίτηση, δράση για την επιστολή παραγγελίας είτε για να επιτρέπεται η εμπορία του προϊόντος

είτε όχι, και μετά την κυκλοφορία της αναφοράς για να προσδιοριστεί εάν το προϊόν είναι πράγματι ασφαλές ή θα πρέπει να αποσυρθεί.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ PMTA;


Το PMTA αποτελεί το θεμέλιο για τη δημιουργία μακροπρόθεσμων

επιχειρήσεων vape λόγω των εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών και των πολύπλοκων διαδικασιών που πρέπει να υποστούν τα προϊόντα vape.

Η άνοδος των παράνομων προϊόντων vape τα τελευταία χρόνια κατέστησε αναγκαία αυτήν τη δράση για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας

και ασφάλειας χωρίς να απαγορεύεται μόνιμα ο ατμός στην Αμερική.

Το Vaping έχει συγκεντρώσει ανθρώπους όλων των θρησκειών, εθνικοτήτων και κοινωνικών ομάδων, λόγω του ότι είναι μια αποτελεσματική μέθοδος διακοπής συμβατικών προϊόντων καπνού.

Επομένως, η απαγόρευση του ατμίσματος αποτελεί σημαντική απειλή για την κοινότητα του ατμίσματος, η οποία συνεχίζει να αυξάνεται μόνο με τα χρόνια.

Η καθιέρωση του PMTA είναι τόσο ένας συμβιβασμός όσο και ένας τρόπος για να νομιμοποιηθεί περαιτέρω το vaping τόσο ως βιομηχανία όσο και ως τρόπος ζωής.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ PMTA


Το PMTA δεν θα τελειώσει με την Αμερική. Στην πραγματικότητα, απέχει πολύ από αυτό.

Η προθεσμία PMTA δεν είναι όταν τελειώσει η βιομηχανία του vape Είναι απλώς ένα από τα πρώτα βήματα για την καταπολέμηση εκείνων που

πιστεύουν ότι γνωρίζουν καλύτερα για τα δικαιώματα και την υγεία των ανθρώπων.

Το Vaping δημιουργήθηκε για να δώσει στους ανθρώπους ελπίδα με μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στο κάπνισμα.

Άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν ενσωματώσει την ατμόσφαιρα στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης,

το χρησιμοποιούν ως μέσο μείωσης των βλαβών και διαχείρισης εθισμού. Αυτό μπορεί να είναι δυνατό και για τις ΗΠΑ.

Αντί να πανικοβληθείτε, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε από εδώ και πέρα ​​είναι να συμμετάσχετε στο κίνημα για να πείσετε ολόκληρο τον κόσμο

του ατμού ως μια αποτελεσματική μέθοδο ελαχιστοποίησης της βλάβης για τον τερματισμό του συμβατικού καπνού. Κάθε βήμα προς αυτήν τη νομιμοποίηση μετράει.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν το PMTA είναι πραγματικά αποτελεσματικό στην εξάλειψη των παράνομων προϊόντων vape από την αγορά και καθιστώντας το vaping ασφαλέστερο για όλους.

Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι κανονισμοί στο μέλλον για τον περιορισμό άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με την ατμόσφαιρα, όπως η ατμόσφαιρα μεταξύ ανηλίκων.

Ωστόσο, το PMTA είναι ένα σημαντικό βήμα προς το να κάνετε το χαμάμ πολύ λιγότερο από ένα ταμπού και περισσότερο από μια επιλογή τρόπου ζωής που καθιστά το κάπνισμα ξεπερασμένο.

Ενώ μπορεί να κάνει τα προϊόντα vape πιο ακριβά λόγω του πρόσθετου κόστους των εφαρμογών από άποψη χρημάτων, χρόνου και ενέργειας

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0
error: Content is protected !!
X