0
Τύποι ηλεκτρονικού τσιγάρου

Τύποι ηλεκτρονικού τσιγάρου

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει κατακλύσει τις αγορές τα τελευταία χρόνια.

Αν και ξεκίνησε σε απλή μορφή, όμοιο σχεδόν με το κοινό τσιγάρο, σήμερα έχει αλλάξει σε σχεδιασμό και λειτουργικότητα.

Στην αγορά κυκλοφορούν διαφορετικοί τύποι που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Ας μην ξεχνάμε πως εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως κατάφεραν και έκοψαν το κάπνισμα με την βοήθεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Υπάρχουν 4 βασικές κατηγορίες για να ξεκινήσετε το vaping, η καθεμία από αυτές έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της.

Μεταξύ αυτών των τύπων, θα βρείτε διαφορετικά μοντέλα που διαθέτουν πολλές εταιρείες. Ας δούμε παρακάτω τι είδους ατμικά τσιγάραυπάρχουν:

1 Ecig

Τα ecig είναι η πρώτη γενιά ηλεκτρονικών τσιγάρων και μοιάζουν στον σχεδιασμό με τα κοινά τσιγάρα.

Είναι διακριτικά, μικρά στο μέγεθος και από τις πιο οικονομικές λύσεις. Το πλεονέκτημα τους είναι πως η χρήση τους είναι απλή και προτείνονται για αρχάριους ατμιστές

Η μπαταρία τους είναι ενσωματωμένη, ενώ ο κάδος με το υγρό αναπλήρωσης αφαιρείται και πετιέται. Μετά, πρέπει να αντικατασταθεί με έναν καινούργιο.

Το μειονέκτημα τους είναι η μικρή διάρκεια της μπαταρίας τους, κυρίως όταν χρησιμοποιούνται συστηματικά μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Δηλαδή, χρειάζονται συχνά φόρτιση. Από την άλλη, ένα πλεονέκτημα τους είναι πως το χτύπημα στο λαιμό έχει την ίδια αίσθηση με το παραδοσιακό τσιγάρο.

Τύποι ηλεκτρονικού τσιγάρου

2 Pod

Τα pod, είναι μικρά στον σχεδιασμό τους και μπορούν να χωρέσουν στην παλάμη σας. Επίσης, είναι εύκολα στη χρήση και λειτουργία τους, κάνοντας τα ιδανικά για αρχάριους ατμιστές.

Αποτελούνται από μια σταθερά ενσωματωμένη μπαταρία, η οποία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τα ecigs. Το pod αποτελείται από αποσπώμενο κάδο υγρού αναπλήρωσης, μια αντίσταση και ένα επιστόμιο.

Το θετικό είναι πως μόλις τελειώσει το υγρό αναπλήρωσης, τότε αφαιρείται εντελώς, πετιέται και γίνεται αντικατάσταση με ένα νέο pod.

Έτσι, γλυτώνετε τη διαδικασία γεμίσματος του κάδου, ενώ στο εμπόριο κυκλοφορούν αρώματα σε μεγάλη ποικιλία.

3 Mod Boxs

Είναι η πιο εξελιγμένη μορφή ηλεκτρονικών τσιγάρων. Η μπαταρία τους διαρκεί περισσότερο από όλους τους τύπους ατμικών τσιγάρων.

Ο σχεδιασμός τους μοιάζει με κουτί, άλλωστε για αυτό πήραν αυτή την ονομασία. Εδώ, μπορούν να γίνουν πολλές ρυθμίσεις, προσφέροντας τη μέγιστη εμπειρία ατμίσματος.

Μπορείτε να ρυθμίσετε πχ. την θερμοκρασία ώστε να προστατεύσετε τη συσκευή σας από πιθανή βλάβη της αντίστασης.

Συχνά, ο κάδος του υγρού αναπλήρωσης είναι αποσπώμενος και αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέγετε υγρά από διαφορετικές μάρκες.

Το μέγεθος τους ποικίλει, μπορεί να μοιάζει με μικρό κουτί έως και κυλινδρικό με μεγαλύτερο όγκο.

Προτείνεται για πιο έμπειρους ατμιστές, χωρίς αυτό να σημαίνει και πως ένας αρχάριος δεν θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει.

4 VapePens

Τα vapepens αποτελούν την τελευταία κατηγορία των ατμικών τσιγάρων. Είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος, αλλά το θετικό είναι πως η διάρκεια της μπαταρίας τους κρατάει αρκετά μεταξύ των φορτίσεων.

Στα συγκεκριμένα, υπάρχει ένα κουμπί το οποίο πατάτε και ατμίζετε.

Αρχικά, μπορεί να φαντάζουν πιο πολύπλοκα στη λειτουργία τους μιας που υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της ποσότητας του ατμού που εξάγεται.

Τύποι ηλεκτρονικού τσιγάρου

Αυτές όμως οι ρυθμίσεις το κάνουν ακόμα πιο ελκυστική επιλογή, επειδή ο ατμιστής μπορεί να το κάνει να λειτουργεί ανάλογα με τα γούστα του.

Ο κάδος του υγρού αναπλήρωσης δεν αποσπάται και έτσι, πρέπει να προσθέτετε υγρό αναπλήρωσης κατά βούληση.

Αυτό είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα του γιατί στο εμπόριο οι επιλογές για αρώματα υγρών αναπλήρωσης είναι αναρίθμητες.

Συμπερασματικά, όπως είδατε παραπάνω, οι 4 βασικές κατηγορίες μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των αρχάριων όσο και των πιο έμπειρων ατμιστών.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0
error: Content is protected !!
X