0

Προπυλενογλυκόλη (PG) είναι ένα άχρωμο οργανικό υγρό. Η χημική ονομασία είναι «Προπάνιο-1,2″ με τον τύπο C3H802. Ο αριθμός μητρώου CAS είναι 57-55-6.

Τυπικοί ονόματα είναι προπυλενογλυκόλης (PG) και μονοπροπυλενογλυκόλη (MPG). Η προπυλενο γλυκόλη μπορεί να κατασκευαστεί σε διάφορες ποιότητες.

Το πιο ελεγχόμενη βαθμού ονομάζεται προπυλενογλυκόλη-USP / EP και κατασκευάζεται και διανέμεται σύμφωνα με τα υψηλά πρότυπα της βιομηχανίας. Η κανονική τάξη PG ονομάζεται βιομηχανικού τύπου.

Και οι δύο βαθμοί μπορούν να διατίθενται στο εμπόριο με διαφορετικές εμπορικές ονομασίες.

Η προπυλενογλυκόλη ή αλλιώς γλυκόλη προπυλενίου που χρησιμοποιείται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, είναι ένα άχρωμο και γλυκό υγρό, με παχιά και κολλώδη υφή.

Η προπυλενογλυκόλη χρησιμοποιείται στη παραγωγή τροφίμων και καλλυντικών , είναι ασφαλής για τον άνθρωπο και φιλική προς το περιβάλλον.

Είναι η ουσία που βοηθά να διαλύονται οι αρωματικές ουσίες που περιέχονται στο ηλεκτρονικό τσιγαρο και με τη βοήθεια της θερμότητας παρέχει τον ατμό που προσομοιάζει τον καπνό του τσιγάρου.

Ποια προϊόντα περιέχουν προπυλενογλυκόλη;

Προπυλενογλυκόλη χρησιμοποιείται σε μια μεγάλη ποικιλία από κάθε ημέρα ευκολία και φροντίδας, όπως σε καλλυντικά και προϊόντα

περιποίησης, τα τρόφιμα, ζωοτροφές, και τα φαρμακευτικά προϊόντα, καθώς και σε διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές.

Πως μπορώ να έρθω σε επαφή με προπυλενογλυκόλη;

Οι περισσότεροι καταναλωτές θα έρθουν σε επαφή με προπυλενογλυκόλη κατά την κανονική καθημερινή τους ζωή, όταν καταναλώνουν είδη προσωπικής φροντίδας, όπως κρέμες, σπρέι, λοσιόν,

Προπυλενογλυκόλη (PG)

όταν απολαμβάνετε αναψυκτικά, γλυκά και άλλα τρόφιμα, ή όταν παίρνετε κάποιο φάρμακο ή που έχουν εμβολιαστεί κατά της σοβαρής νόσου.

Ατμιστική βάση με αναλογία 50PG/50VG, για πλούσιο ατμό και καλό χτύπημα.

Υπάρχει κάποιο μέγιστο επίπεδο ασφάλειας για κατάποση εκεί;

Η προπυλενογλυκόλη χρησιμοποιείται επαγγελματικά από τους κατασκευαστές των καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων, αλλά δεν είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές ως καθαρή ουσία.

Υπό κανονικές συνθήκες, συνεπώς, είναι αδύνατο να καταναλωθούν προπυλενογλυκόλη σε μεγάλες ποσότητες, καθώς και της έκθεσης των καταναλωτών σε προπυλενογλυκόλη μέσω των προϊόντων είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι η προπυλενογλυκόλη έχει πολύ χαμηλό βαθμό τοξικότητας.

Στην πραγματικότητα, από τοξικολογική άποψη, το αλκοόλ είναι πιο τοξικό από προπυλενογλυκόλη.

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία περιορίζει την παρουσία της προπυλενογλυκόλης ως προσθέτου τροφίμων σε 1-3 g / kg στο τελικό τρόφιμο (0,1-0,3%).

Μια πλήρης αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη (ADI) των 0-25 mg / kg σωματικού βάρους έχει ανατεθεί για την προπυλενογλυκόλη από την Ευρωπαϊκή Commission’s επιστημονική επιτροπή τροφίμων.

Μπορεί προπυλενογλυκόλη έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία όταν καταναλώνουν μεγάλο χρονικό διάστημα / ώρα σε μικρές ποσότητες;

Προπυλενογλυκόλη έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για περισσότερα από 50 χρόνια σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών. Μελέτες έχουν δείξει ότι η προπυλενογλυκόλη έχει πολύ χαμηλό βαθμό τοξικότητας.

Δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση σε μικρές ποσότητες προπυλενογλυκόλη έχουν ποτέ παρατηρηθεί.

Οι αρχές έχουν εγκρίνει τη χρήση της προπυλενογλυκόλης σε ευαίσθητες εφαρμογές όπως φαρμακευτικά, τα τρόφιμα και τα καλλυντικά, και ως εκ τούτου να επιβεβαιώσει την ασφάλειά του.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0
error: Content is protected !!
X